Повече от 460 са ранените в тежките безредици при организирането на

...
Повече от 460 са ранените в тежките безредици при организирането на
Коментари Харесай

Кметът на Барселона: Ранените са вече над 460

Повече от 460 са ранените в тежките безредици при организирането на референдума за обособяване на Каталуния от Испания през днешния ден, заяви кметицата на Барселона Ада Колау, представена от интернационалните медии. 

Полицаи влязоха в конфликти с хора, събрали се, с цел да попречват неразрешения от Мадрид избор за самостоятелност на самостоятелната област. " Като кмет на Барселона упорствам неотложно да бъдат прекратени атаките на полицията срещу беззащитното население ", се споделя в изказване на Колау, предава Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В друго официално съобщение каталунските здравни служби оповестиха, че са потърпевши 465 души, двама са в съществено положение в болница.

Гласувалите час преди публично оповестения завършек на референдума са над 50% и сигурно доста от искащите няма да съумеят да доближат до изборните урни. Присъствието на хората край постройките на секциите обаче защищава блокирането на вота от органите на реда. 

Испанската полиция е задържала през днешния ден в Каталуния трима души, в това число едно малолетно момиче, за непокорство на представители на властта. Данните са на испанското министерство на вътрешните работи, представено от Ройтерс и ТАСС. По-рано бе обявено за един арестуван.

Увеличава се и броят на пострадалите полицаи - по последна информация те са 12. Към 1.00 ч. (18.00 ч. българско време) испанската полиция е затворила 92 изборни секции в Каталуния, заяви вътрешното министерство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР